/ - FOTO: CIVILNA GARDA
04/09/2022 u 15:43 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Uhapšeni holandski i belgijski „lideri“ kriminalne kokainske organizacije

Operacija Guardia Civil počela je 2020. godine, nakon što su belgijska federalna i holandska policija pokrenule zajedničku istragu o organizaciji odgovornoj za velike pošiljke kokaina

Civilna Garda je u Španiji,  u saradnji sa belgijskom federalnom policijom i holandskom nacionalnom policijom, uhapsila dvojicu vođa kriminalne organizacije koja je uvozila kokain u velikim razmjerama u Roterdamu i Antverpenu.

U Holandiji i Belgiji ove nedelje je izvršeno osam pretresa kuća i uhapšeno sedam osoba. Slučaj se vrti oko uvoza kokaina ukupne težine 3.850 kilograma. Identitet i nacionalnost glavnih osumnjičenih nisu saopšteni, piše Crime site.

Brazil

Organizacija, koju su prema Guardia Civil činili Belgijanci i Holanđani, kupila je drogu u Brazilu, a zatim je transportovala u luke u Belgiji i Holandiji. Pošiljke su dopremane u kontejnerima sa palubnim teretom.

Operacija Guardia Civil počela je 2020. godine, nakon što su belgijska federalna policija i holandska policija pokrenule zajedničku istragu o organizaciji odgovornoj za velike pošiljke kokaina.

To uključuje 556 kilograma, koji su zaplijenjeni u Broduzeto je 2.300 kilograma, među tovarom kafe u zrnu. A 10. aprila 2020. u luci Roterdam zaplijenjene su još dvije pošiljke od 586 kilograma, odnosno 409 kilograma .

Marbella

Primaoci kontejnera su bile belgijska i dvije holandske kompanije. Istraga je dovela do Kosta del Sol, a Civilna Garda  je pozvana u Španiju.

Dvojicu osumnjičenih koji borave u Španiji bilo je teško pronaći. Jedan od njih dvojice živio je u luksuznoj kući u ekskluzivnom kvartu u Marbelji. Drugi u luksuznoj kući u gradu Marbelja.

Oduzeto je još 2,8 tona kokaina, plus tri luksuzna automobila, mnogo telefona, kompjutera i druge dokumentacije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 09:26