/ шверцована дрога
10/08/2021 u 18:13 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ФОТО) Брод са 20 тона хашиша пресретнут близу Канарских острва

Оперативци су успјели да провјере да је трговачки брод поред уобичајеног транспорта гипса, у свом складишту носио значајну количину хашиша, због чега је ухапшено једанаест чланова посаде

Национална полиција Шпаније интервенисала је на теретном броду који је превозио 20 тона хашиша. Једанаест чланова посаде брода "Наталиа", ухапшено је, а дрога, која се налазила у складишту брода, одузета је. 

Како је саопштила тамошња полиција, истрага је започела током јануара и била је усредсређена на поморску компанију која се налази у Либану и која је пружала различите логистичке услуге у вези са поморским транспортом приватним клијентима. 

image
акција полиције

- Управо је ова компанија повезана са заплијеном 13,6 тона теретног брода његове имовине 2016. године у Либији. Брдо се, 8. августа, под заставом Палау, налазио око 40 миља југоисточно од Фуертевентуре. Након контроле и осигурања, званичници су открили да је трговац у озбиљној опасности да потоне, због значајних пловних путева и недостатака у мотору. Оперативци су успјели да провјере да је трговачки брод поред уобичајеног транспорта гипса, у свом складишту носио значајну количину хашиша, због чега је ухапшено једанаест чланова посаде- саопштила је тамошња полиција.

image

кријумчарени хашиш

- кријумчарени хашиш

Уобичајено, организације које се баве поморским саобраћајем користе ову врсту пловила која се одликују лошим стањем и које се сматрају посљедњим путовањима, односно, након што успјешно заврше путовање, уништавају се или отпадају.

- Јуче је извршена исцрпнија претрага пловила у којем се налазило укупно 638 ​​бала, укупно 19.876 килограма хашиша. Осим тога, у једном од заједничких подручја чамца пронађено је око 26 килограма полена, које би посада увела како би себи прибавила малу корист од недозвољене активности. Ухапшене Сиријци, пред Вишим националним судом ће бити изведени пред лице правде- истакли су из полиције.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 03:24