/ - шверцовање кокаина
26/04/2022 u 20:24 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Десет особа ухапшено због 500 кг кокаина

Контејнерска рута, која је почела у Парагвају, наставила се преко Аргентине и Марока, све до Шпаније, а почетком марта прошле године контејнери су стигли у луку Алхесирас

Шпанска полиција је ухапсила десет људи и заплијенила 500 килограма кокаина, који је стигао из Парагваја, и тако је отркила организацију посвећену трговини кокаином.

Операција се одвијала у провинцијама Севиља и Кадиз, на југу Шпаније, гдје је дјеловала организација која је финансирала своје послове шверцом дувана, саопштила је у понедељак Пореска управа.

Агенти су открили два контејнера у луци Алхесирас (Кадис), једној од најважнијих у Шпанији, са садржајем декларисаним као „дрвене палете“ поријеклом из Асунсиона ( Парагвај ) и намијењеном компанији са сједиштем у провинцији Севиља, у вези са организација коју су већ водили истрагу за увођење дроге, пише ultimahora.com.

Контејнерска рута, која је почела у Парагвају, наставила се преко Аргентине и Марока, све до Шпаније, а почетком марта прошле године контејнери су стигли у луку Алхесирас, гдје су откривени.

Унутар једне од њих, иза двије дрвене палете, откривена је својеврсна шкриња у којој се налазило 500 пакета кокаина , по отприлике један килограм.

Полиција је пратила његов пут до индустријског складишта у сјевилијском граду Сантипонсе, гдје га је ухватила и ухапсила прве четири особе.

Операција је овог априла настављена у другим градовима у провинцијама Кадиз и Севиља, гдје је ухапшено још шест особа и заплијењени електронски уређаји, три возила, мотоцикл, детектор фреквенције, бројна документа и 29.000 еура у готовини.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 18:48