/ FOTO: EUROPOL YOUTUBE
27/01/2023 u 23:40 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Europol razbio mrežu trgovine drogom u Italiji i Albaniji

Tokom akcije, u kojoj je na terenu učestvovalo oko 350 policajaca, uhapšeno je 30 osumnjičenih, a pretresena je 31 lokacija

Eurojust i Europol podržali su pravosudne i organe za sprovođenje zakona u Italiji i Albaniji u razbijanju mreže trgovaca drogom. Tokom akcije, u kojoj je na terenu učestvovalo oko 350 policajaca, uhapšeno je 30 osumnjičenih, a pretresena je 31 lokacija.

- Tokom akcije oduzeto je pet pušaka, jedan pištolj i šest vozila. Akcioni dan je upravljan u realnom vremenu iz Eurojustovog koordinacionog centra. Europol je pružio operativnu podršku na licu mjesta raspoređujući svoje stručnjake u Italiju i Albaniju. Kriminalne grupe su navodno bile odgovorne za veliki šverc kokaina, kanabisa i heroina uglavnom iz Albanije u Italiju- navode iz Europola.

Akcija je dio dugoročne istrage koju su zajednički sprovele italijanske i albanske vlasti, a koja je već dovela do hapšenja 62 osobe i zapljene imovine u vrijednosti od oko milion eura (u Italiji), kao i do zapljena velikih količina droge.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 13:57