/ FOTO: EUROPOL YOUTUBE
07/10/2022 u 12:09 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Uhapšeni radnici italijanske luke: Povezani sa uvozom četiri tone kokaina

Oko tri stotine policajaca izvelo je koordinirane racije protiv članova ovog visokoprofesionalnog kriminalnog klana povezanog s ‘Ndrangetom

Uz podršku Europola i Eurodžasta, talijanski finansijski korpus (Guardia di Finanza) razbio je kriminalnu mrežu koja se oslanjala na korumpirane radnike u luci Gioia Tauro kako bi prokrijumčarili kokain vrijedan stotine miliona eura u Evropu.

- Oko tri stotine policajaca izvelo je koordinirane racije protiv članova ovog visokoprofesionalnog kriminalnog klana povezanog s 'Ndrangetom. Pretresi imovine obavljeni su u provincijama Reggio Calabria, Vibo Valentia, Bari, Napulj, Rim, Terni, Vicenza, Milano i Novara, što je do sada rezultiralo 31 hapšenjem i zaplijenjenom imovinom u vrijednosti od 7 miliona eura- rečeno je iz Europola.

Kako navode, ova hapšenja uslijedila su nakon složene istrage u kojoj je zaplijenjeno preko 4 tone kokaina koji su uvezli kriminalci, čija je ulična vrijednost procijenjena preko 800 miliona eura.

- Istragom je identifikovan korumpirani carinik koji je navodno izmijenio ishod rendgenskog snimanja urađenog na kontejneru sa 300 kilograma kokaina. Vjeruje se da je za to dobio sumu u iznosu od 3 odsto vrijednosti nedozvoljenog tereta- ističe Europol.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 13:05