Šarl Mišel / - SHUTTERSTOCK
15/03/2024 u 14:42 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mišel unaprijed čestitao Putinu pobjedu na izborima: „Nema opozicije, nema slobode. Nema izbora“

Predsjednik Evropskog savjeta Šarl Mišel čestitao je danas predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu "ubjedljivu pobjedu" na ruskim predsjedničkim izborima.

- Želio bih da čestitam Vladimiru Putinu na njegovoj ubjedljivoj pobjedi na izborima koji počinju danas. Nema opozicije. Bez slobode. Nema izbora - napisao je Mišel na platformi X.

Građani Rusije su danas izašli na birališta prvog dana glasanja na izborima na kojima je gotovo sigurno da će Putin pobijediti i ostati još šest godina na vlasti, piše portal Politiko.

Očekuje se da će se ruski predsjednik, koji je godinama unazad suzbio bilo koji oblik neslaganja protiv svoje vladavine, suočiti sa tri kandidata koji su se dobrovoljno uzdržali od kritike. 

Jedina dva značajna antiratna opoziciona kandidata, Ekaterina Duncova i Boris Nadeždin, diskvalifikovana su. Ruska opozicija organizovala je masovno učešće birača na biračkim mjestima u nedjelju u podne u znak protesta zbog Putinove dugogodišnje vladavine Rusijom.

Putin je prvi put izabran za predsjednika Rusije 2000. godine i od tada je na čelu države, osim pauze kada je preuzeo ulogu premijera između 2008. i 2012. godine.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 06:38