/ -Printscreen
11/06/2023 u 17:13 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Patrijarh Kiril: Istina je na ruskoj strani

Ruski patrijarh pozvao je sve da se mole za Rusiju i za njenog vrhovnog vrhovnog komandanta Vladimira Putina, "pravoslavnog čovjeka koji je hrabro preuzeo odgovornost za sve što nam se danas dešava"

Patrijarh moskovski i cijele Rusije Kiril istakao je da hrišćanstvo uči odgovornosti, što je danas posebno aktuelno, te ocijenio da je istina na ruskoj strani.

- Hrišćanstvo nas uči odgovornosti - za očuvanje vjere, naravno, ali i odgovornosti za sebe, za svoje bližnje, za svoju zemlju. Danas je ta odgovornost posebno aktuelna zbog onoga šta se dešava u susjednoj državi i onoga šta se danas dešava na raskrsnici odnosa Rusije sa zapadnim svijetom - rekao je patrijarh Kiril nakon osveštanja Sabornog hrama Blagovještenja Presvete Bogorodice u Tjumenu.

Ruski patrijarh je poručio da je istina na ruskoj strani, saopšteno je na sajtu Ruske pravoslavne crkve, prenose agencije.

- Šta bi trebalo da bude naš odgovor? Prvo, ne treba da se plašimo ničega. Moramo shvatiti da je istina na našoj strani. A ako je istina, onda stradanje za istinu nije grijeh, već je, naprotiv, spasonosno. Šta je stradanje? Ne da se povučemo i predamo, već da zaista odbranimo te pozicije – političke, duhovne, to treba braniti danas - dodao je patrijarh.

Ruski patrijarh pozvao je sve da se mole za Rusiju i za njenog vrhovnog vrhovnog komandanta Vladimira Putina, "pravoslavnog čovjeka koji je hrabro preuzeo odgovornost za sve što nam se danas dešava".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 13:41