Марија Захарова / - (Фото EPA-EFE/YURI KOCHETKOV)
02/01/2024 u 22:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zaharova: Uzalud se nadate izolaciji Rusije – svijet je umoran od zapadnog jarma

Što se tiče bilateralnih odnosa, ona je napomenula da će ih Rusija razvijati sa svima onima koji poštuju međunarodno-pravne principe i koji su spremni za ravnopravnu i uzajamno korisnu saradnju

Niko neće izolovati ruske diplomate – svijet je umoran od jarma nelegalnih sankcija, kazala je portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Ona je obratila pažnju na izjavu ministra spoljnih poslova Ukrajine Dmitrija Kulebe – on je iznio pet koraka koje zapadne zemlje treba da preduzmu „zarad pobjede Ukrajine“. Među njima je i zahtjev da se „izoluju ruske diplomate u prijestonicama i međunarodnim organizacijama“.

- Prosjače krvavih ruku, zapamti: ruske diplomate niko neće izolovati. Svijet je umoran od jarma nezakonitih sankcija i bolesnih ambicija uske grupe zapadnih režima - poručila je ona.

Ona je podsjetila da je Rusija 1. januara 2024. godine preuzela predsjedavanje u BRIKS koji sada ima pet članica više.

- Imamo velike, grandiozne planove tokom predsjedavanja u BRIKS… A što se tiče međunarodnih organizacija, u njima ne samo da ćemo braniti svoju poziciju, nego ćemo se boriti i da sačuvamo duh tih struktura koje su danas izložene varvarskom napadu zapadnih liberalnih diktatura - istakla je Zaharova, prenosi Sputnjik.

Što se tiče bilateralnih odnosa, ona je napomenula da će ih Rusija razvijati sa svima onima koji poštuju međunarodno-pravne principe i koji su spremni za ravnopravnu i uzajamno korisnu saradnju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 00:05