Владимир Путин / - Скриншат
04/05/2022 u 22:29 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Аналитичари: Руски обавјештајци могли би покушати свргнути Путина

Мислим да већ неко вријеме постоје тензије између руске обавјештајне заједнице и Владимира Путина, naveo je on

Више аналитичара сматра да би се руски предсједник Владимир Путин могао наћи у проблемима због тензија између Кремља и обавјештајне заједнице, јавља Sky News, преноси Avaz.ba.

Постоје тензије

Аналитичар Алексеј Муравијев за Sky News Аустралиа сугерирао је да би руски обавјештајци могли покушати свргнути Путина.

- Мислим да већ неко вријеме постоје тензије између руске обавјештајне заједнице и Владимира Путина. Он је њима презентирао неку врсту лажног наратива, а кад му се то вратило након што су руске снаге претрпјеле тешке губитке, Путин је почео кривити своје обавјештајце - рекао је Муравијев.

Андреј Солдатов, аналитичар специјализиран за руске сигурносне снаге, рекао је како вјерује да је руски предсједник у незавидној ситуацији.

Кућни притвор

- Путин се већ неколико седмица спрема за пуч због оштрих критика на рачун "специјалне операције" у Украјини. Већ се ријешио више од 150 својих шпијуна због неуспјеха у Украјини - рекао је Солдатов у разговору за Центар за еуропске политичке анализе (ЦЕПА).

Солдатов је рекао да су два висока официра ФСБ-а, руске обавјештајне агенције која је наслиједила злогласни КГБ, прошлог мјесеца стављена у кућни притвор по Путиновој заповиједи. Тај потез показује да је Путин итекако забринут да би се руски обавјештајци могли окренути против њега, тврди Солдатов.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 04:41