Haiti / FOTO: Arhiva
25/05/2024 u 09:57 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Banda ubila kćerku i zeta američkog političara na Haitiju

Kćerka i zet američkog republikanskog političara su među hrišćanskim misionarima koje su ubili članovi bande na Haitiju, nakon što je dugo očekivano raspoređivanje multinacionalnih bezbjednosnih snaga zaduženih za spašavanje ove karipske zemlje od krvoprolića koje traje mjesecima odloženo.

- Moje srce je slomljeno na hiljadu komada. Nikada nisam osjećao ovakav bol - napisao je Ben Bejker, republikanski predstavnik iz Misurija, na društvenoj mreži Fejsbuk.

Bejker je kazao da su njegovu kćerku Natali Lojd i njenog supruga Dejvija napali i ubili članovi bande. Ubijena je još jedna osoba koja je pripadala njihovoj misionarskoj grupi.

Na Fejsbuk stranici njihove grupe "Misije u Haitiju" stoji da su njih troje, dok su napuštali crkvu, u zasjedi čekali ljudi u tri kamiona koji su na njih pucali i ubili ih u četvrtak uveče.

Do ubistava je došlo samo nekoliko sati nakon što je predsjednik Sjedinjenih Država Džo Bajden izrazio optimizam povodom bezbjednosne krize u Haitiju, koja je počela da se otima kontroli u februaru u koordinisanoj pobuni bandi. Predsjednik je kazao da je uvjeren da će kriza biti riješena sa dolaskom 2.500 policijaca međunarodnih snaga koje predvodi Kenija.

Govoreći o haićanskim bandama, Bajden je kazao da nije u pitanju vojska koja je prošla kroz trening, te da je u pitanju kriza koja se može riješiti.

Ovo su najopasnije zemlje za putovanja

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. jun 2024 04:29