/ -
30/03/2023 u 16:59 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Bin Zajed imenovao najstarijeg sina za prestolonaslednika Abu Dabija

Druga dva brata, Tahnuna bin Zajeda el Nahjana i Hazu bin Zajeda el Nahjana, predsjednik UAE je imenovao za zamjenike vladara Abu Dabija

Predsjednik Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), šeik Mohamed bin Zajed al Nahjan imenovao je svog najstarijeg sina, šeika Haleda za prestolonaslednika Abu Dabija, a svoju braću na najviše položaje u zemlji, javili su državni mediji.

Bin Zajed el Nahjan, koji je prošle godine postao predsjednik UAE i vladar Abu Dabija, imenovao je svog brata šeika Mansura za potpredsjednika države, a tu funkciju obavlja i vladar Dubaija, šeik Mohamed bin Rašid al Maktum, prenosi agencija Rojters.

Druga dva brata, Tahnuna bin Zajeda el Nahjana i Hazu bin Zajeda el Nahjana, predsjednik UAE je imenovao za zamjenike vladara Abu Dabija. Tahnun bin Zajed el Nahjan je savjetnik za nacionalnu bezbjednost UAE i kontroliše veliko poslovno carstvo.

Potezi lidera UAE, prema ocjeni Rojtersa, vjerovatno će dodatno centralizovati vlast u Abu Dabiju, glavnom gradu federacije sa sedam emirata, poznatom po ogromnom bogatstvu od nafte. Dubai je poslovni i turistički centar Persijskog zaliva.

UAE, zemlja sa manje od 10 miliona stanovnika, ponosi se svojom političkom i ekonomskom stabilnošću, ima jedan od najviših prihoda po glavi stanovnika u svijetu, a većinu radne snage čine milioni radnika iz inostranstva.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 01:16