FBI / - FOTO: EPA
23/09/2023 u 09:20 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bivši agent FBI priznao da je dobio 225.000 dolara od albanskog obavještajca

Putovanja su bila osmišljena tako da pripreme teren za konsultantski posao koji su planirali da započnu kada Mekgonigal napusti FBI, rekao je sudiji bivši agent

Čarls Mekgonigal, bivši viši agent FBI, izjasnio se krivim po optužbi da je prikrio da je dobio 225.000 dolara u gotovini od bivšeg albanskog obavještajnog oficira i potencijalnog poslovnog partnera.

Čarls Mekgonigal, koji je vodio kontraobavejštajno odjeljenje FBI u Njujorku pre penzionisanja 2018. godine, izjasnio se krivim po optužbi za prikrivanje materijalne činjenice.

Mekgonigal je priznao da je prikrio da je dobio 225.000 dolara u gotovini od bivšeg albanskog obaveštajnog oficira i potencijalnog poslovnog partnera.

Putovanja su bila osmišljena tako da pripreme teren za konsultantski posao koji su planirali da započnu kada Mekgonigal napusti FBI, rekao je sudiji bivši agent, prenose agencije.

U kratkoj izjavi na sudu, Mekgonigal se izvinio FBI. “Ovo nije situacija u kojoj sam želio da budem“, rekao je Mekgonigal.

Za optužbu za prikrivanje može se dobiti najviše pet godina zatvora, ali će tužioci vjerovatno tražiti blažu kaznu u sklopu sporazuma o priznanju krivice.

Sve ostale optužbe protiv njega su odbačene, prenio je Rojters.

Mekgonigal je već priznao krivicu po optužbi za zaveru u posebnom saveznom slučaju na Menhetnu u vezi sa njegovim radom za ruskog oligarha Olega Deripasku, dok je Deripaska bio pod sankcijama SAD.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. decembar 2023 17:44