/ - FOTO: SHUTTERSTOCK
22/09/2022 u 13:45 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

G7 obećala nove sankcije Rusiji

Ministri su naveli da treba uvesti "nove ciljane sankcije" i zadržati "kontinuirani ekonomski i politički pritisak na Rusiju"

Šefovi diplomatija Grupe sedam industrijski najrazvijenijih zemalja svijeta (G7) osudili su rusku "eskalaciju" sukoba u Ukrajini i obećali nove sankcije Rusiji poslije najave Moskve o đelimičnoj mobilizaciji, javljau agencije prenose mediji.

Ministri koji su se sastali u Njujorku na marginama zasijedanja Generalne skupštine UN su ocijenili kao "fiktvne" referendume o pripajanju Rusiji u četiri oblasti u Ukrajini.

-Ovo glasanje ne može da bude slobodno ili pošteno" dok su ruske snage prisutne, navodi se u saopštenju ministara Njemačke, Kanade, SAD, Francuske, Italije, Japana i Velike Britanije. Sastanku je prisustvovao i šef diplomatije Evropske unije Žozep Borel.

Ministri su naveli da treba uvesti "nove ciljane sankcije" i zadržati "kontinuirani ekonomski i politički pritisak na Rusiju".

Oni su pozvali Rusiju da Ukrajini "vrati kontrolu" nad nuklearnom elektranom u Zaporožju, pogođenom bombardovanjem posljednjih nedjelja, za šta se Moskva i Kijev međusobno optužuju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
G7RUSIJASANKCIJE
26. april 2024 18:04