/ FOTO ILUSTRACIJA SKRINšOT
26/06/2022 u 18:23 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Gugl poslao pismo zaposlenima: Pređite u države gdje je abortus legalan

U imejlu piše da zaposleni u Guglu mogu „da se prijave za preseljenje bez ikakvog objašnjenja“ i da će nadležni u kompaniji „biti svjesni situacije“ prilikom procesiranja njihovih zahtjeva

Nakon odluke Vrhovnog suda SAD da praktično poništi univerzalno pravo na legalni abortus, Fiona Čikoni, direktorka Gugla, poslala je imejl zaposlenima obavještavajući ih o Guglovoj reakciji na ovu presudu.

U imejlu piše da zaposleni u Guglu mogu „da se prijave za preseljenje bez ikakvog objašnjenja“ i da će nadležni u kompaniji „biti svjesni situacije“ prilikom procesiranja njihovih zahtjeva.

Presuda Vrhovnog suda ne čini abortus nezakonitim na federalnom nivou. Umjesto toga, prepušta odluku pojedinačnim vladama saveznih država. Brojne savezne države su odmah ograničile prava na abortus, poput Luizijane, Misurija i Kentakija. Druge države, poput Kalifornije, gdje je sjedište Gugla, obećale su da će štititi pravo na abortus unutar svojih granica, prenosi Nova S.

"  Zdravo svima, jutros je Vrhovni sud SAD donio presudu koja je praktično poništila univerzalno pravo na abortus. Ovo je radikalna promjena za našu zemlju i značajano će uticati na živote mnogih, a naročito žena. Svako će reagovati na svoj način, ali vas molim da vodite računa o tome kako se vaše kolege osjećaju i ophodite se jedni prema drugima sa poštovanjem. Pravičnost je sastavni dio našeg poslovanja i jako smo zabrinuti kako će ova odluka uticati na živote i zdravlje naših zaposlenih. Trudićemo se da pružamo informacije o reproduktivnom zdravlju na svim našim platformama i osmišljamo dodatne mehanizme za zaštitu privatnosti korisnika. Kako bismo izašli u susret zaposlenima, obavještavamo vas da kompanijsko zdravstveno osiguranje pokriva medicinske procedure izvedene u drugim saveznim državama. Zaposleni u Guglu takođe mogu podnijeti zahtjev za preseljenje bez ikakvog objašnjenja, a oni koji nadgledaju proces biće svjesni situacije. Ako vam je potrebna dodatna podrška, na raspolaganju su vam je i naš centar za konsultacije, a u narednim danima ćemo organizovati sesije podrške za „Guglovce“ širom SAD. Slobodno se oslonite na Gugl zajednicu i ne ustručavajte se da zatražite pomoć. I naravno, brinite jedni o drugima ", navedeno je pismom.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
10. avgust 2022 15:12