Zastava Japana / - SHUTTERSTOCK
29/01/2024 u 07:57 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Japan obustavlja finansiranje agencije za palestinske izbjeglice

Japanske vlasti su izrazile zabrinutost, kako je navedeno, "zbog navodne umiješanosti osoblja UNRWA u teroristički napad na Izrael 7. oktobra prošle godine"

Japanske vlasti saopštile su danas da obustavljaju finansiranje agencije UN za palestinske izbjeglice (UNRWA), zbog optužbi Izraela da su neki od zaposlenih umiješani u napad koji je palestinski pokret Hamas izvršio 7. oktobra prošle godine, prenose agencije.

UNRWA je otpustila nekoliko članova svog osoblja i obećala detaljnu istragu, a Izrael je ipak odlučio da joj zabrani nastavak rada u Gazi.

Japan je suspendovala svoje finansiranje te agencije UN, posle SAD, Francuske, Njemačke, Australije, Italije, Finske i Velike Britanije.

Japanske vlasti su izrazile zabrinutost, kako je navedeno, "zbog navodne umiješanosti osoblja UNRWA u teroristički napad na Izrael 7. oktobra prošle godine".

"Zbog toga je Japan odlučio da suspenduje finansiranje UNRWA", navodi se u saopštenju japanskog Ministarstva spoljnih poslova.

Tokio će, kako je saopšteno, nastaviti da "ulaže diplomatske napore da poboljša situaciju u Pojasu Gaze i da smiri situaciju što je prije moguće pružanjem podrške drugim međunarodnim organizacijama".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 17:54