/ - FOTO: MVP
10/10/2023 u 12:31 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Japan: Otvoren Konzulat na čelu sa počasnim konzulom Crne Gore u Inuiami

Konzulata Crne Gore u Inuyami na čelu sa počasnim konzulom Seigom Hanjiem, istaknutim japanskim privrednikom i predsjednikom Odbora direktora kompanije Daido Metal

Iako geografski udaljene, naše zemlje su bliske i čvrsto povezane kroz promociju zajedničkih vrijednosti, multilateralizma i vizije globalnog mira i sigurnosti, kazao je generalni sekretar Ministarstva vanjskih poslova Mileta Radovanić na ceremoniji otvaranja

Konzulata Crne Gore u Inuyami na čelu sa počasnim konzulom Seigom Hanjiem, istaknutim japanskim privrednikom i predsjednikom Odbora direktora kompanije Daido Metal.

 Radovanić je istakao da će Konzulat na čelu sa počasnim konzulom aktivno učestvovati u daljem unapređenju saradnje i intenziviranju kontakata na svim poljima, kao i jačanju prijateljskih bilateralnih odnosa između Crne Gore i Japana. Posebno je ukazao na kvalitet ekonomskih odnosa između dvije zemlje i značajan potencijal za njihovo produbljivanje, čemu posebno doprinosi uspješno poslovanje kompanije Daido metal.

image
- FOTO: MVP

- Crna Gora, takođe, veoma cijeni razvojnu pomoć Japana, ostvarenu kroz programe Japanske agnecije za međunarodnu saradnju (JICA), kao i POPOS projekte- naglasio je Radovanić, dodavši da pomoć ove zemlje nije izostala ni u najtežim trenucima pandemije koronavirusa, kada je Vlada Japana obezbijedila preko 800.000 eura za jačanje zdravstvenog sistema naše zemlje.

Počasni konzul Hanji je kazao da mu pričinjava izuzetnu čast sto će, u predstojećem periodu, imati priliku da intezivno radi na dodatnom snaženju odnosa između dvije zemlje u brojnim oblastima, kao i da promoviše Crnu Goru među istaknutim investitorima u Japanu, u cilju širenja ekonomske saradnje.

- Sa tim u vezi, ocijenio je da je Crna Gora zemlja sa značajnim investicionim potencijalom, te da će za promociju iskoristiti i svoja pozitivna iskustva poslovanja u Crnoj Gori. Tokom ceremonije je saopšteno da otvaranje konzulata na čelu sa počasnim konzulom predstavlja odraz obostrane posvećenosti daljem pospješivanju ekonomske saradnje, uz kontinuirano unapređivanje sveukupnih bilateralnih odnosa- navodi se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 11:58