Ramzan Kadirov / - FOTO: TWITTER
03/01/2024 u 14:57 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kadirov: Ako ne možemo naći zločinca, ubićemo njegovu porodicu

Vođa Čečena se javno založio za uvođenje krvne osvete

ČečenskI vođa Ramzan Kadirov pozvao je svoje snage bezbjednosti da kazne rodbinu onih koji su počinili zločine. Kadirov, blizak saveznik ruskog predsjednika Vladimira Putina, dao je ova uputstva tokom sastanka sa komandantima i šefovima jedinica ministarstva unutrašnjih poslova Čečenske Republike i Nacionalne garde.

- Ako neko naruši javnu sigurnost, službenik ili turista, a čak i ne pronađemo počinioca, nećemo ni nastaviti da ga tražimo, ali ćemo sigurno pronaći njegovu rodbinu - rekao je Kadirov na sastanku koji je održan 30. decembra.

Kadirov vlada većinski muslimanskom republikom Čečenijom, koja se nalazi u južnoj Rusiji, od 2007. godine. Međunarodne organizacije ga optužuju da je odgovoran za brojna kršenja ljudskih prava, uključujući otmice, mučenja i  ubojstva.

Sastanak je bio održan zbog plana kako vlasti osiguraju javnu bezbjednost tokom praznika.

- Kao što je običaj od pamtivijeka, ako je netko od rođaka pogriješio i zločinac se ne može pronaći, njihov brat, njihov otac biće ubijen - poručio je čečenski vođa, prenose neki lokalni mediji.

Tako će se naša krvna osveta vrlo brzo naplatiti. Inače, osoba ubije nekoga i živi nekažnjeno, a rođaci počnu ga se odriču, dodao je Kadirov.

- Nikakvo odricanje rodbine nije bitno dok ne ubijemo nekoga iz njihove porodice i ne uzmemo pravo krvne osvete - poručio je Kadirov.

Krajem oktobra Kadirov je takođe rekao da bi izgrednicima trebalo pucati u čelo kako bi se spriječili nemiri. To je rekao u videu na svom Telegram kanalu kao odgovor na antisemitske nemire koji su 29. oktobra izbili u ruskoj republici Dagestan, koja graniči s Čečenijom.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 15:16