Srušio se avion u Rusiji / - FOTO: TELEGRAM
23/08/2023 u 22:57 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ko je Dmitrij Utkin, desna ruka Prigožina?

Važio je za velikog ruskog nacionalistu, za koga se pričalo da ima nacističke tetovaže na svom tijelu

Pored Jevgenija Prigožina, šefa paravojne formacije Vagner, u privatnom avionu koji se srušio u Tverskoj oblasti u blizini Moskve bio je i Dmitrij Utkin, njegova desna ruka, potvrdila je Rosavijacija, prenosi BBC.

Dmitrij Utkin je operativni komandant Vagner grupe, za koga se navodi da je bio suosnivač organizacije. Bio je visoki oficir u Vojski Rusije je dobio nekoliko Ordena hrabrosti i bio je u redovnoj vojsci do 2013. godine.

Pretpostavlja se i da je po njegovom kodnom ili „pozivnom“ imenu koje je imao u Vojsci Rusije – Vagner, jedinica dobila ime. Kao godina kada je osnovana, uzima se 2014. godina. Njen primarni zadatak je bila podrška ukrajinskim separatistima u Ukrajini, kao i borba za interese Rusije i njenih saveznika širom Afrike i Bliskog istoka. Učestvovala je i u sirijskom građanskom ratu na strani predsjednika Bashara al Asada.

Važio je za velikog ruskog nacionalistu, za koga se pričalo da ima nacističke tetovaže na svom tijelu.

Podsjetimo, u avionu Embraer, koji je bio na putu iz Moskve za Sankt Peterburg, a koji se srušio danas, bilo je sedam putnika i tri člana posade, javila je agencija TASS. Na listi putnika su se nalazili Jevgenij prigožin i Dmitrij Utkin.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 16:10