/ - PHOTO BY MICHAEL PARULAVA ON UNSPLASH (MOSKVA)
16/11/2022 u 14:09 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kremlj pozdravio uzdržanu reakciju SAD-a

Raketa ruske proizvodnje pala je juče u ruralnu oblast Poljske u blizini granice sa Ukrajinom usmrtivši dvoje ljudi. To je izazvalo tenzije i strahovanje od eskalacije sukoba

Kremlj je pozdravio “uzdržanost” SAD-a u vezi sa raketom koja je juče pala u Poljskoj, ističući da Rusija “nije imala nikakve veze” sa tim incidentom koji je izazvao porast tenzija, prenosi AFP.

-Treba naglasiti reakciju punu uzdržanosti i vrlo profesionalnu s američke strane - kazao je danas novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov osuđujući “histeriju visokih zvaničnika više zemalja”.

-Rusija nema nikakve veze sa incidentom koji se dogodio u Poljskoj - istakao je Peskov, ponavljajući ranije izjave ruskog ministarstva odbrane.

Raketa ruske proizvodnje pala je juče u ruralnu oblast Poljske u blizini granice sa Ukrajinom usmrtivši dvoje ljudi. To je izazvalo tenzije i strahovanje od eskalacije sukoba.

Američki predsjednik Džo Bajden jutros je saopštio, na marginama samita G20 u Baliju, da je malo vjerovatno da je raketa ispaljena sa ruske teritorije, a istovremeno je pružio podršku Poljskoj u njenoj istrazi o tome kako se to dogodilo.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
SADKREMLJREAKCIJA
26. april 2024 19:29