Сергеј Лавров / - (Фото: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV/POOL)
25/06/2023 u 09:20 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Lavrov: Rusija zadržava kontrolu nad nuklearnim oružjem u Bjelorusiji

Putin je 16. juna rekao da su prve ruske nuklearne bojeve glave već isporučene u Bjelorusiju i da će cijela serija biti raspoređena do kraja godine

Rusija zadržava kontrolu nad taktičkim nuklearnim oružjem koje će biti raspoređeno u Bjelorusiji u skladu sa međunarodnim obavezama, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

- Ovo razmještanje nuklearnog oružja ni na koji način ne krši nijednu međunarodnu obavezu Bjelorusije ili Ruske Federacije, uključujući i obaveze iz Ugovora o neširenju nuklearnog oružja - rekao je Lavrov sinoć za TV kanal ONT.

Ruski predsjednik Vladimir Putin je 25. marta izjavio da će Rusija, na zahtjev Minska, rasporediti svoje taktičko nuklearno oružje na teritoriju Bjelorusije, upravo onako kako su SAD rasporedile elemente sopstvenog nuklearnog arsenala na teritoriji svojih saveznika.

Moskva je već prebacila nuklearni sistem Iskander u Minsk i pomaže bjeloruskim kolegama da u skladu sa tim ponovo opreme svoje avione, prenio je TAŠ.

Putin je 16. juna rekao da su prve ruske nuklearne bojeve glave već isporučene u Bjelorusiju i da će cijela serija biti raspoređena do kraja godine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. decembar 2023 18:36