Ilon Mask / - SCREENSHOT YOUTUBE
28/04/2024 u 14:48 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mask stigao u Kinu na razgovore o daljoj saradnji

Osnivač i izvršni direktor kompanije "Tesla" Elon Mask stigao je danas u posjetu Kini na poziv Kineskog savjeta za unaprjeđenje međunarodne trgovine i sastao se sa njegovim predsjednikom Renom Hongbinom radi razmjene mišljenja o daljoj saradnji, javlja kineska državna televizija CCTV.

Nije još poznato da li će Mask posjetiti veliki auto sajam u Pekingu na kojem je ovih dana njegova konkurencija pokazala nove modele električnih vozila, prenosi RSE.

Tesla ima veliku proizvodni pogon u Šangaju,

Mask: Tesla će predstaviti „Robotaksi“ 8. avgusta

za prodaju u Kini, ali i za izvoz u Evropu i druge regione.

Mask: Tesla će predstaviti „Robotaksi“ 8. avgusta

Evropska unija je pokrenula istragu o kineskim subvencijama za industriju električnih vozila (EV) koje bi mogle dovesti do uvođenja dodatnih taksi i povećanih carina na električna vozila proizvedena u Kini, što potencijalno uključuje i Tesla automobile.

Subvencije za zelenu energiju pomogle su transformaciji kineskog tržišta automobila, pri čemu su EV dostigli oko četvrtinu prodaje novih automobila prošle godine, što je smanjilo potražnju za vozilima na benzin.

Strani proizvođači automobila, kao što su Folksvagen i Nisan, trude se da razviju nove modele električnih vozila kako bi zadržali ili povratili tržišni udio u Kini, najvećem svjetskom tržištu automobila.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 06:46