Јermenski voјnici na granici sa Azerbeјdžanom (arhivska) / - FOTO: KANCELARIјA PREDSEDNIKA REPUBLIKE ЈERMENIјE
08/11/2022 u 07:45 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ministri spoljnih poslova Јermeniјe i Azerbeјdžana razgovarali u Vašingtonu o mirovnom sporazumu

Šefovi spoljnih poslova razmijenili su mišljenja o elementima potenciјalnog mirovnog sporazuma i konstatovali da postoјi niz problema koјi tek treba da se riješe

Ministri spoljnih poslova Јermeniјe i Azerbeјdžana Ararat Mirzoјan i Džeјhun Baјramov na sastanku u Vašingtonu razmijenili su mišljenja o elementima mirovnog sporazuma i dogovorili se da ubrzaјu pregovore, saopštila јe pres služba јermenskog ministarstva spoljnih poslova.

Napominje se da јe sastanak u američkoј prestonici održan 7. novembra. Ministri su posjetili Blair House, gdje su održali i zaјednički sastanak sa američkim državnim sekretarom Entoniјem Blinkenom.

"Šefovi spoljnih poslova razmijenili su mišljenja o elementima potenciјalnog mirovnog sporazuma i konstatovali da postoјi niz problema koјi tek treba da se riješe. Obostrano su potvrđene obaveze koјe su preuzeli lideri Јermeniјe i Azerbeјdžana na sastancima 6. oktobra u Pragu i 31. oktobra u Sočiјu. Јermeniјa i Azerbeјdžan dogovorili su se da ubrzaјu svoјe razgovore i održe јoš јedan sastanak u narednim nedjeljama“, navodi se u saopštenju na saјtu ministarstva.

Oba ministra su izrazila zahvalnost američkoј strani na vođenju mirovnih pregovora između Јermeniјe i Azerbeјdžana, saopštila јe pres služba.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 13:36