/ - {MATT} $XRPATRIOT/X
19/08/2023 u 19:32 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Na Havajima raspoređeni vojska i obalska straža

Vlasti okruga Maui saopštile su juče da je broj poginulih u požarima, najgorim u SAD od 1918, porastao na 114

Američko ministarstvo odbrane saopštilo je da je rasporedilo oko 700 pripadnika vojske i 140 pripadnika američke Obalske straže na Havajima kao pomoć lokalnim naporima za oporavak od katastrofe nakon smrtonosnih požara.

"Predvođeni Federalnom agencijom za upravljanje vanrednim situacijama, skoro 700 pripadnika Ministarstva odbrane i 140 pripadnika Obalske straže dio su koordinisanog odgovora, dok vojnici rade zajedno sa međuagencijskim partnerima i državnim i lokalnim zvaničnicima", navodi se u saopštenju Pentagona.

Vlasti okruga Maui saopštile su juče da je broj poginulih u požarima, najgorim u SAD od 1918, porastao na 114. Guverner Havaja DŽoš Grin rekao je 16. avgusta da se više od 1.000 ljudi vodi kao nestalo.

Šumske požare je podstaklo suvo i veoma toplo vrijeme, uz jak vjetar koji je donio uragan Dora.

Vatra je uništila nekoliko naselja, uključujući popularni turistički grad Lahaina, i primorala vlasti da blokiraju puteve i obustave javni prevoz. Stotine mještana je evakuisano.

Prošle nedjelje, američki predsednik DŽozef Bajden proglasio je veliku katastrofu na Havajima, stavljajući na raspolaganje dodatne federalne resurse za pomoć u borbi protiv šumskih požara.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 14:49