/ - ILUSTRACIJA FOTO SKRINšOT: YOUTUBE SPACE VIDEOS
18/04/2023 u 21:34 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

NASA: Satelit Resi pašće na Zemlju

Veći dio ovog satelita težine oko 300 kilograma trebalo bi da izgori tokom leta kroz atmosferu, ali eksperti očekuju da će neki dijelovi ostati relativno neoštećeni

Očekuje se da će stari satelit američke svemirske agencije NASA ove nedjelje pasti na Zemlju, a stručnjaci koji prate letjelicu kažu da su male šanse da pad satelita izazove bilo kakvu opasnost, prenose mediji.

Stari satelit ''Resi'' trebalo bi da padne na Zemllju sutra uveče, najavili su NASA i američko ministarstvo odbrane, uz napomenu da lokacija na koju će pasti satelit ne može biti objelodanjena.

Veći dio ovog satelita težine oko 300 kilograma trebalo bi da izgori tokom leta kroz atmosferu, ali eksperti očekuju da će neki dijelovi ostati relativno neoštećeni.

Prije nego što su obustavljene aktivnosti "Resija" 2018. godine, zbog problema u komunikaciji, satelit je posmatrao sunčeve baklje, kao i erupcije mase na Suncu.

Tokom aktivnog korišćenja satelita ''Resi'' snimnjeno je više od 100.000 solarnih događaja korišćenjem visokoenergetskih rendgenskih i gama zraka.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 16:58