/ - B. NETANJAHU/ - TWITTER SCREENSHOT NETANJAHU
17/11/2023 u 08:35 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Netanijahu: Činimo sve da civilnih žrtava bude što manje, ali nažalost nismo uspješni

Netanjahu je saopštio da je cilj vojne kampanje u Pojasu Gaze uništenje militanata Hamasa

Izrael čini sve što može kako bi zaštitio civile dok vodi borbe protiv Hamasa u Gazi, što uključuje i bacanje letaka sa upozorenjem da bježe, ali dosadašnji pokušaji da civilne žrtve budu svedene na minimum "nisu bili uspješni", izjavio je izraelski premijer Benjamin Netanjahu, prenosi Sputnjik.

(VIDEO) UZNEMIRUJUĆE - Više od 4.000 djece ubijeno u Pojasu Gaze

- Svaka smrt civila je tragedija i ne bismo smjeli da ih imamo pošto činimo sve što možemo kako bismo civile uklonili od opasnosti, dok Hamas čini sve da ih tamo zadrži  -  rekao je Netanjahu u četvrtak u intervjuu za CBS njuz, prenosi Rojters.

On je naveo da Izrael zato baca letke, poziva palestinske civile telefonom i upozorava ih da se evakuišu, što su, prema njegovim ‚iječima, mnogi i učinili.

Netanjahu je saopštio da je cilj vojne kampanje u Pojasu Gaze uništenje militanata Hamasa.

- Druga stvar koju mogu da saopštim je da ćemo pokušati da završimo taj posao sa minimalnim civilnim žrtvama. To je ono što pokušavamo da postignemo: minimalne civilne žrtve. Ali, nažalost, nismo uspješni -  naveo je izraelski premijer.

Netanjahu je saopštio da je povratak oko 240 talaca koje su palestinski militanti uzeli u prošlomjesečnom razornom napadu na Izrael jedan od glavnih ciljeva akcije u Gazi, zajedno sa uništavanjem Hamasa i obezbjeđivanjem „da se teroristička prijetnja nikada više ne podigne iz Gaze i da Gaza ima drugačiju budućnost.”

- Imaćemo privremeni prekid vatre ako uspjemo da vratimo naše taoce. Mislim da ne služi svrsi da to dalje elaboriram -  rekao je izraelski premijer.

On je odbio da kaže da li bi pristao da pusti palestinske zarobljenike u zamjenu za slobodu izraelskih talaca, prenosi Tajms of Izrael.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 23:04