/ - FOTO: UNSPLASH - ILUSTRACIJA, VOJNIK, RAT, SPECIJALAC
08/02/2024 u 20:37 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Pojačani izraelski udari u Rafi

Napadi su uslijedili dan nakon što je premijer Izraela Benjamin Netanjahu odbacio predlog o okončanju rata protiv Hamasa

Izraelske snage bombardovale su područja u južnom pograničnom gradu Rafa u Pojasu Gaze, gdje se sklonilo više od polovine stanovništva tog grada, javile su agencije, prenosi MINA.

Napadi su uslijedili dan nakon što je premijer Izraela Benjamin Netanjahu odbacio predlog o okončanju rata protiv Hamasa.

Izraelski avioni bombardovali su područja u Rafi.

Tenkovi su granatirali pojedine oblasti u istočnom dijelu grada, pojačavajući strah kod stanovnika od skorog kopnenog napada, prenosi Radio Slobodna Evropa.

U Rafi je meta napada bio kvart Tel al Sultan.

Humanitarne agencije upozorile su na humanitarnu katastrofu ukoliko Izrael ispuni svoju prijetnju i uđe u jednu od preostalih oblasti Pojasa Gaze u koje izraelske trupe tokom kopnene ofanzive još nijesu ušle.

Izrael tvrdi da preduzima korake da izbjegne civilne žrtve i optužuje militante Hamasa da se kriju među civilima, uključujući školska skloništa i bolnice, što dovodi do više smrtnih slučajeva među civilnim stanovništvom. Hamas je to demantovao.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
RAFIUDARIIZRAEL
01. jun 2024 00:32