Помпео / - SAD
04/02/2023 u 15:23 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pompeo: Putin ne bi napao Ukrajinu da je Tramp na vlasti

Za vrijeme našeg mandata Putin nije napao Evropu ili Ukrajinu, a radi se o ničim izazvanom napadu na Evropu, dodao je

Bivši američki državni sekretar Majk Pompeo rekao je jutros u intervjuu za BBC kako Putin ne bi napao Ukrajinu da je Donald Tramp još uvijek predsjednik, piše The Gardian.

-  Znamo kako da odvratimo naše protivnike. Iskreno, Trampova administracija je to i napravila. Za vrijeme našeg mandata Putin nije napao Evropu ili Ukrajinu, a radi se o ničim izazvanom napadu na Evropu. Za to je isključivo odgovoran Putin. Ali te se stvari ne događaju u vakuumu, kazao je Pompeo, prenosi Indeks.

"Vladimir Putin je uvijek želio veću Rusiju"

- Neprijatelji odlučuju kada će napasti. Vladimir Putin je uvijek želio veću Rusiju. Otići će u grob želeći veliku Rusiju. Evo nekih činjenica, Putin je 2014, za vrijeme Obame, zauzeo petinu Ukrajine. Zatim četiri godine nije uzeo ni centimetra. Borio se duž Donbasa, ali nije pokrenuo invaziju, dodao je.

Istakao je da kad su otišli, Putin je krenuo u akciju.

- To je nedvosmisleno, to su činjenice. Možete raspravljati je li to stvar slučajnosti, ali Putin se nije promijenio u tom periodu. Njegove namjere su bile iste. Ono što se promijenilo je njegova percepcija rizika, a to se mijenja zavisno o predsjedniku, zaključio je Pompeo.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 13:45