Ilustracija / UNSPLASH
22/09/2022 u 00:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Porasle cijene zlata u SAD

Geopolitičke napetosti ponovo su u prvi planu nakon što je ruski predsjednik Vladimir Putin najavio djelimičnu mobilizaciju u značajnoj eskalaciji rata u Ukrajini

Cijene zlata porasle su zbog pojačanih geopolitičkih napetosti koje je podstakao ruski predsjednik Vladimir Putin najavom djelimične mobilizacije i očekivanja dodatnog snažnog povećanja kamatnih stopa u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) prenosi Mina.

Unca zlata poskupila je na fizičkom tržištu 0,5 odsto, na 1.673,74 američkih dolara. U terminskim ugovorima na američkom tržištu cijena joj je porasla 0,6 odsto, na 1.681,85 američkih dolara.

Geopolitičke napetosti ponovo su u prvi planu nakon što je ruski predsjednik Vladimir Putin najavio djelimičnu mobilizaciju u značajnoj eskalaciji rata u Ukrajini, prenosi SEEbiz.

- Rusija će upotrijebiti sva raspoloživa sredstva da zaštiti svoju teritoriju, rekao je Putin, podržavši najavljeni referendum u djelovima Ukrajine koje kontroliraju ruske snage o pristupanju Ruskoj Federaciji.

Ulagači očekuju i nastavak sjednice američke središnje banke o monetarnoj politici. Očekuje se da će zvaničnici znatno podići ključne kamatne stope, vjerovatno tri četvrtine postotnog boda, na tri do 3,25 odsto.

Tržišta će se fokusirati na ažurirane prognoze za ekonomiju i za kamatne stope američke centralne banke, Federalnih rezervi (Fed). Japanska, švajcarska i britanska centralna banka odlučivaće o monetarnoj politici sjutra

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 17:36