Igor Sečin / - IGOR SEčIN
06/02/2023 u 12:22 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Prvi čovjek ruskog naftnog giganta: Evropljani, prinuđeni ste da gas plaćate pet puta skuplje

Jedinstveno globalno tržište energetskih resursa danas ne postoji, smatra Sečin

Evropska unija je u potpunosti izgubila pristup jeftinim i pouzdanim energetskim resursima iz Rusije, saopštio je generalni direktor najveće ruske naftne kompanije „Rosnjeft“ Igor Sečin tokom svog govora na Indijskoj energetskoj nedelji (India Energy Week).

- Evropa je potpuno izgubila svoju glavnu prednost – energetsku bezbjednost – pristup jeftinim i pouzdanim ruskim energentima i sada je prinuđena da plaća tri do pet puta više za gas- rekao je on.

Po njegovim riječima, jedinstveno globalno tržište energetskih resursa danas ne postoji.

- Akcije svetskog hegemona, pokušavajući na sve načine da održi svoju hegemoniju, uništile su jedinstveno energetsko tržište. Danas ne postoji jedinstveno globalno energetsko tržište. Energetska bezbjednost je prestala da bude globalna - rekao je on.

Sečin je istakao da je Rusija pružila značajniji ekonomski rezultat nego što su to pokazale vodeće svjetske ekonomije, uprkos konfrontaciji sa Zapadom.

- Rusija je, suočena sa sankcijama bez presedana, pritiscima i konfrontacijom sa skoro cijelim zapadnim svijetom, uspjela da pruži rezultat značajniji od mnogih vodećih svjetskih ekonomija - zaključio je Sečin.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 18:09