/ - ФОТО ИЛУСТРАЦИЈА
25/02/2022 u 11:36 h
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Руски медији: Москва припремила контра санкције

Након што је руски предсједник Владимир Путин покренуо инвазију на Украјину 24. фебруара, западне земље су увеле низ санкција против Русије

Русија је припремила пакет контра-санкција и зна за слабости Запада, изјавила је данас предсједница Горњег дома Валентина Матвијенко, а преноси Ројтерс позивајући се на руску агенцију ТАСС, преноси RSE

Матвијенко је чланица Савјета безбједности Русије и учествовала је на овонедјељном састанку тог тијела, на коме су високи руски званичници говорили у прилог признавања сепаратистичких држава у источној Украјини, уочи свеобухватне инвазије Русије на њеног сусједа, подсјећа Ројтерс.

Након што је руски предсједник Владимир Путин покренуо инвазију на Украјину 24. фебруара, западне земље су увеле низ санкција против Русије.

Како је рекла шефица Европске комисије Урсула фон дер Лајен, санкције циљају на 70 посто руског банкарског тржишта и кључне државне компаније, укључујући и сектор одбране.

Јапан најављује нове санкције против Русије

Претходно су истог дана Велика Британија и Сједињене Америчке Државе објавиле нове пакете санкција за Русију које се махом односе на банкарски сектор и појединце. САД су најавиле и санкције за Бјелорусију.

Како јављају свјетски медији, другог дана инвазије руске трупе су ушле у главни град Украјине Кијев, а украјинска војска је позвала све цивиле на регрутацију, без обзира на године старости.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 02:00