/ - FOTO: UNSPLASH
28/08/2023 u 16:12 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

SAD i Kina za jačanje trgovinskih odnosa

To je posljednji u nizu posjeta visokog nivoa američke administracije Kini, a predsjednici Joe Biden i Xi Jinping takođe trebalo da se sastanu kasnije ove godine

Stabilan odnos između Sjedinjenih Američkih Država (SAD) i Kine izuzetno je važan, saopštila je američka ministarka trgovine Gina Raimondo nakon sastanka s kineskim kolegom u Pekingu.

To je posljednji u nizu posjeta visokog nivoa američke administracije Kini, a predsjednici Joe Biden i Xi Jinping takođe trebalo da se sastanu kasnije ove godine.

Posljednjih mjeseci Vašington pokušava ojačati odnose s Pekingom koji su posljednjih godina bili zategnuti, prenosi SEEbiz.

Danas se Raimondo sastala s kineskim ministrom trgovine Wang Wentaom. Trgovinske odnose dvije zemlje nazvala je najvažnijima na svijetu, prenosi MINA Biznis.

"Trgovinska razmjena između SAD-a i Kine iznosi 700 milijardi USD i u skladu s tim izuzetno je važno da održimo stabilne odnose, sažela je američku ministarku francuska novinska agencija AFP.

Kako je dodala, odnos između dvije strane je komplikovan.

"Naravno da se oko nekih pitanja nećemo složiti, ali vjerujem da možemo napredovati ako budemo direktni, otvoreni i praktični jedni prema drugima", rekla je Raimondo.

U međuvremenu, prema AFP-u, Wang je rekao da mu je bilo veliko zadovoljstvo voditi dijalog s Raimondom na polju ekonomije i trgovine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 16:07