Unsplash, SAD zastava / - UNSPLASH, SAD ZASTAVA
02/11/2023 u 17:19 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

SAD uvele novi paket sankcija firmama iz Turske, Kine i UAE

Stejt department je uveo diplomatske sankcije protiv ruskih sektora za proizvodnju energije, metala i rudarstva

SAD su danas uvele novi paket sankcija za 130 kompanija i pojedinaca iz Turske, Kine i Ujedinjenih Arapskih Emirata koje imaju za cilj da spriječe da Rusija nabavlja opremu i alate neophodne za nastavak invazije na Ukrajinu.

Sankcije koje je uvela Kancelarija za kontrolu inostrane imovine američkog ministarstva finansija usmjerene su na firme trećih strana i pojedince za koje se navodi da pomažu Moskvi u nabavci opreme potrebne na bojnom polju, uključujući dobavljače i otpremnike.

Pored toga, Stejt department je uveo diplomatske sankcije protiv ruskih sektora za proizvodnju energije, metala i rudarstva.

Sankcionisan je i niz firmi iz Ujedinjenih Arapskih Emirata koje su navodno isporučile vazduhoplovnu opremu i mašine za prijem podataka.

Ministarka finansija Dženet Jelen rekla je da Rusija "zavisi od voljnih pojedinaca i entiteta iz trećih zemalja da dopuni svoju vojsku i produži svoj gnusni rat protiv Ukrajine"

Ona je dodala da današnje akcije pokazuju odlučnost SAD da nastavi remećenje svake karike ruskog vojnog lanca snabdijevanja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 12:16