/ - FOTO: UNSPLASH - DAVID RODRIGUES 0DAVID_
01/05/2024 u 23:41 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Portugalac tvrdi da je bio rob 17 godina

Portugalska policija saopštila je danas da je uhapsila četiri osobe zbog sumnje da su držale jednog muškarca starog 54 godine kao roba 17 godina u sjevernoj oblasti Bragansa.

U saopštenju se navodi da je taj muškarac preživio fizičko i psihološko zlostavljanje, prisilni rad i “iznajmljivanje” drugim licima za poljoprivredni rad, prenosi Rojters, prenosi N1.rs.

“Živio je u ponižavajućim uslovima, provodeći noći u kombiju bez minimalnih uslova za življenje, zdravlje, higijenu i ishranu”, rečeno je iz policije, kao i da mu optuženi “nikad nisu dozvolili da dobije medicinsku njegu, čak i kad je bio ozbiljno povrijeđen”.

Dodaje se da je žrtva je poslije 17 godina zatočeništva, sa trajnim povredama koje mu ograničavaju sposobnost kretanja, uspjela da pobjegne i da sada dobija specijalizovanu podršku.

Rojters piše da su slučajevi radne eksploatacije i trgovine ljudima u porastu u Porugalu, a naročito kada je riječ o poljoprivredoj oblasti. Savjet Evrope je u junu 2022. godine istakao da je Portugal identifikovao 1.152 žrtve trgovine ljudima od 2016. do 2020. godine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 01:56