Гађали полицију бакљама, ФОТО: Твитер
15/09/2021 u 22:42 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Детаљи протеста у Љубљани: Ујединиле се двије највеће навијачке групе, повријеђени полицијаци

Демонстранти, који су се у сриједу окупили на Тргу републике у Љубљани, имали су два захтјева: промјену мјера за сузбијање КОВИД-19 и пријевремене изборе

Неколико полицајаца повријеђено је вечерас у Љубљани током сукоба са демонстрантима који су протествовали против владиних мјера за сузбијање пандемије коронавируса, јавила је Н1 Словенија.

Љубљана: Полициjа растjерала демонстранте сузавцем

Демонстранти, који су се у сриједу окупили на Тргу републике у Љубљани, имали су два захтјева: промјену мјера за сузбијање КОВИД-19 и пријевремене изборе.

Прије протеста, организатори су позивали на миран скуп, али се инцидент догодио чим је један од присутних бацио боцу на једног од полицајаца који су чували скуп.

Присутни су потом запалили навијачке бакље и почели их бацати на Парламент Словеније. Такође, гађали су полицију, а неколико припадника снага реда повријеђено је тада, јавља Н1 Словенија.

Полицијска управа Љубљана потврдила је да је неколико особа приведене. Из полиције су додали да је међу полицајцима било повријеђених. Према њиховим информацијама, на скупу је било 8.000 људи.

Један демонстрант испред Парламента Словеније рекао је  како су се ујединиле двије највеће навијачке грипе у овој земљи.

Док се гомила и даље приближавала Парламенту и бацала бакље, полиција је одговорила сузавцем и растјерала их. Затим су неколико пута употријебили и водене топове. Многи демонстранти побјегли су и повукли се до раскршћа Шубичеве и Словенске улице, а бакље и сузавац наставили су летјети. Изгредници су наставили да бацају камење на паркирани полицијски аутомобил.

Полицијски хеликоптер кружио је изнад Љубљане, а полиција је позвала појачање.

Посљедњи пут полиција је користила водени топ у новембру прошле године, када су немири избили у центру Лјубљане. У то вријеме изгредници, који су дошли намјерно изазвати нереде, баш као и данас, користили су пиротехнику, затим и гранитне коцке. За сада није познато да ли се ради о истим изгредницима.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 17:13