/ - FOTO: PRINTSCREEN
31/12/2022 u 20:38 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Snažna oluja sa kišom i snijegom izazvala haos u Kaliforniji: Poplave i odroni zatvorili puteve

Takozvana atmosferska oluja povukla je dug i širok oblak vlage sa Tihog okeana, a poplave i odroni stijena izazvani olujom zatvorili su djelove puteva širom sjeverne Kalifornije

Snažna oluja sa kišom i sniježnim padavinama pogodila je Kaliforniju i otežala saobraćaj na području te američke savezne države.

Takozvana atmosferska oluja povukla je dug i širok oblak vlage sa Tihog okeana, a poplave i odroni stijena izazvani olujom zatvorili su djelove puteva širom sjeverne Kalifornije, prenosi AP.

Agencija je prenijela da su širom Kalifornije putevi blokirani zbog odrona zemlje, a Nova godina, prema prognozama, biće dočekana sa pljuskovima i potencijalnim poplavama u većem dijelu države i više metara snijega u Sijera Nevadi.

Prema prognozi Nacionalne meteorološke službe u Sakramentu, za danas su prognozirane padavine u Kaliforniji, a na planinama Sijera Nevade predviđa se čak 1,5 metara snijega.Zvaničnici su upozorili da bi se rijeke i potoci mogli izliti i pozvali stanovnike da danas pripreme vreće sa pijeskom.

Klizišta su zatvorila puteve u oblasti zaliva San Franciska, između Fremonta i Sunola, kao i u okrugu Mendocino, gdje su ekipe raščišćavale ruševine u petak uveče.

U okrugu Humbolt, koji je 20. decembra pogodio zemljotres jačine 6,4 stepena po Rihterovoj skali, poplavljeni su putevi, a most, koji je privremeno zatvoren prošle sedmice zbog oštećenja od zemljotresa, mogao bi biti ponovo zatvoren ako nivo rijeke Jegulja, koju premošćuje, postane previsok, prenio je AP.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 18:31