Шпаниjа не оставља никога / - WIKIPEDIA
11/10/2021 u 06:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Шпаниjа ради на евакуациjи Авганистанаца коjи су радили за њу

Операциjа jе у току како би се извукли људи коjи су радили за Шпаниjу у наредним сатима или данима, рекла jе министарка одбране Маргарита Роблес

Шпаниjа jе започела нову операциjу евакуациjе како би извукла jош Авганистанаца и њихових породица коjи су остали у тоj земљи након што су талибани преузли власт у августу.

Шпанско Министарство одбране саопштило jе да са Министарством спољних послова ради на новоj мисиjи евакуациjе, пренио jе АП.

- Операциjа jе у току како би се извукли људи коjи су радили за Шпаниjу у наредним сатима или данима - рекла jе министарка одбране Маргарита Роблес. "Шпаниjа не оставља никога", истакла jе она.

Министарка ниjе дала детаљна обjашњења како би заштитила мисиjу, али jе шпанска новинска агенциjа ЕФЕ извијестила jе да jе план да се пребаци око 200 људи преко Пакистана.

Шпански министар спољних послова Хосе Албарес посјетио jе прошлог мјесеца Пакистан и Катар како би затражио њихову помоћ у извлачењу авганистанских радника коjи jош нису пребачени из Кабула.

Шпаниjа jе успјешно евакуисала око 2.200 људи - Шпанаца и Авганистанаца - из Авганистана након што су талибани преузели власт у августу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 20:46