Kraljica Elizabeta-kovćeg FOTO: Skrinšot - The Royal Family Channel youtube / - KRALJICA ELIZABETA-KOVćEG FOTO: SKRINšOT - THE ROYAL FAMILY CHANNEL YOUTUBE
19/09/2022 u 02:00 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Svjetski lideri na kraljičinu sahranu moraju autobusom, Bajden izuzetak

Svjetskim liderima je rečeno da u ponedeljak odustanu od svojih diplomatskih vozila i da zajedno sa ostalima organizovano odu na sahranu u Vestminstersku opatiju

Premijerka Novog Zelanda Džasinda Adern rekla je da joj ne smeta i da ne vidi problem u tome što će svjetski lideri autobusom ići na sahranu britanske kraljice Elizabete Druge, prenosi N1.

Svjetskim liderima je rečeno da u ponedeljak odustanu od svojih diplomatskih vozila i da zajedno sa ostalima organizovano odu na sahranu u Vestminstersku opatiju.

Ovi planovi izazvali su bezbjednosne zabrinutosti među diplomatama i zvaničnicima.

Međutim, Ardernova je postala prvi lider koja je javno odbacila pritužbe, ističući da kretanje autobusom ne bi trebalo da predstavlja problem.

Međutim, američki predsjednik Džozef Bajden, koji se obično kreće u blindiranom „kadilaku“ pod nazivom „zvijer“, biće među  izuzecima koji će samostalno doći na sahranu.

Očekuje se da će na sahrani biti oko 500 gostiju iz 200 država i teritorija. Među njima je skoro 100 predsjednika i šefova vlada.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 01:24