/ - FOTO: UNSPLASH - AMIR HANNA PALESTINA. GAZA, ILUSTRACIJA
15/01/2024 u 17:32 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

SZO: Loši bezbjednosni uslovi, pacijenti i osobolje napuštaju bolnicu Al Aksa

Samo dva ljekara su na raspolaganju za liječenje ranjenih u odeljenju hitne pomoći, a porodilišta su zatvorena, saopšteno je iz Svjetske zdravstvene organizacije

Nedostatak bezbjednosnih uslova primorao je većinu zdravstvenog osoblja, pacijenata i hiljade raseljenih da napuste bolnicu Al Aksa u Pojasu Gaze, prenosi B92.

- Samo dva ljekara su na raspolaganju za liječenje ranjenih u odeljenju hitne pomoći, a porodilišta su zatvorena - saopšteno je danas iz Svjetske zdravstvene organizacije (SZO), nakon što su predstavnici te organizacije posjetili su i medicinski kompleks Naser u Kan Junisu.

- Samo dva ljekara su na raspolaganju za liječenje ranjenih u odeljenju hitne pomoći, a porodilišta su zatvorena‘ -  navodi se u saopštenju ZSO i dodaje se da nema dovoljno hrane, vode i goriva. Bolnicu su ranije napustili lekari udruženja Ljekari bez granica i dvije druge humanitarne organizacije.

SZO je takođe saopštila da je medicinski kompleks Naser sa 360 bolničkih kreveta u Kan Junisu i dalje preopterećen, pošto opslužuje oko 700 pacijenata, što je duplo više od kapaciteta kompleksa.

Oko 7.000 raseljenih Palestinaca sklonilo se u kompleks Naser od bombardovanja izraelske vojske.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 10:28