/ - (Фото: EPA/SALVATORE DI NOLFI)
25/04/2023 u 11:51 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

SZO otpustio ljekara zbog optužbi za seksualno uznemiravanje

SZO je bila pod pritiskom SAD i drugih zemalja da reaguju u borbi protiv seksualnog uznemiravanja, nakon optužbi protiv doktora sa Fidžija

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) saopštila je da je otpustila jednog od svojih ljekara optuženog za seksualno uznemiravanje.

- Doktor Temo Vakanivalu je otpušten iz SZO nakon što se saznalo za seksualno uznemiravanje i odgovarajući disciplinski proces - navela je portparolka SZO Marša Pul u mejlu agenciji AP.

Dodala je da je seksualno nedolično ponašanje bilo koga povezanog sa SZO „neprihvatljivo“.

SZO je bila pod pritiskom SAD i drugih zemalja da reaguju u borbi protiv seksualnog uznemiravanja, nakon optužbi protiv doktora sa Fidžija.

Agencija AP je u januaru pisala da je Vakanivalu optužen za seksualni napad na ženu na konferenciji u Berlinu u oktobru i da je prije nekoliko godina prijavljen visokim organima SZO zbog navodnog uznemiravanja drugog zaposlenog.

Prema povjerljivim dokumentima do kojih je došao AP, direktori SZO obaviješteni su o optužbama za seksualno uznemiravanje protiv Vakanivalua 2018.

Međutim, on ni u jednom od tih slučajeva nije sankcionisan, a sada se pripremao da se kandiduje za regionalnog direktora za zapadni Pacifik.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 05:28