У Авганистану пао снијег / - фото: Твитер
21/06/2022 u 18:37 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У централном Авганистану пао снијег

Стотине хиљада становника се суочава са глађу, а проблем представљају и терористички напади које спроводи Исламска држава - регија Хоросан

Научник при њемачком Савезном институту за хидротехнику, Најибулах Саид, објавио је да је у централном Авганистану изненада пао снијег.

Како је навео, талас влаге проузрокован индијским монсуном је изазвао изненађујуће снијежне падавине у централном Авганистану.

- Прилично је необично имати снијег у ово доба године који може дјеловати на жетву. Авганистан пролази кроз другу годину суше, али снијег дефинитивно сада није добродошао - написао је Саид.

Раније је Саид објавио како је у подручјима источног Авганистана у првој седмици монсуна пало 80 милиметара кише. Ове падавине су олакшале борбе са пожарима са којима се та земља борила у претходне четири седмице.

Становништво Авганистана се суочава са низом проблема након што су талибани преузели власт у већем дијелу земље у аугусту прошле године.

Стотине хиљада становника се суочава са глађу, а проблем представљају и терористички напади које спроводи Исламска држава - регија Хоросан.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 15:47