/ - UNSPLASH, KINA AZSTAVA
01/02/2024 u 22:35 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U Kini pogubljen bračni par: Bacili dvoje maloljetne djece sa 15. sprata

Zločin ovog para je stavio pred ozbiljan izazov granice zakonskog i moralnog dna, a njihov kriminalni motiv je bio posebno odvratan i surov, navodi se u obrazloženju suda

Vlasti Kine pogubile su par, osuđen na smrtnu kaznu, zbog ubistva dvoje maloljetne djece koje su bacili sa 15. sprata višespratnice, javlja CNN i navodi da studija iz 2020. godine pokazuje da 68 odsto Kineza podržava smrtnu kaznu.

Mušakarac i njegova partnerka osuđeni su u decembru 2021. godine na smrtnu kaznu zbog ubistva njegovo dvoje djece iz prvog braka na posebno surov način.

Kineski vrhovni sud izrekao je najtežu kaznu Čang Bou i njegovoj djevojci Je Čengčen jer su u novembru 2020. godine iz stana na 15. spratu kroz prozor bacili dvogodišnju djevojčicu i jednogodišnjeg dječaka.

Zločin ovog para je stavio pred ozbiljan izazov granice zakonskog i moralnog dna, a njihov kriminalni motiv je bio posebno odvratan i surov, navodi se u obrazloženju suda, prenosi agencija Hsinhua.

Vijest o pogubljenju para privukla je stotine miliona Kineza na društvenu mrežu „Weibo“, a više od 30.000 „lajkova“ dobili su komentari sa sadržinom da su zaslužili takvu kaznu.

Studija objavljena 2020. godine pokazuje da 68 odsto građana Kine podržavaju smrtnu kaznu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 11:25