Фото: Unspash
13/07/2021 u 16:00 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У Русији нови највећи дневни број умрлих од ковида до сада – чак 780

Званичници припремају резервне опције за пацијенте с ковид-19

Русија је у протекла 24 сата забиљежила 780 смртних случајева од последица коронавируса, што је још један дневни рекорд од почетка пандемије, а укупни број смртних случајева  земљи повећао се на 144.492м јављају агенције преносе медији.

Власти су саопштиле да је недавни пораст случајева и смртних случајева у Русији последица Делта варијанте коронавируса, која се сматра заразнијом и теже изљечивом.

У данашњем извјештају о епидемиолошкој ситуацији наводи се да су током протеклог дана регистрована 24.702 нова случаја, па је укупан број заражених повећан на 5,83 милиона. Број активних случајева у Русији тренутно је 452.469.

Укупно се опоравило 5,23 милиона људи, међу којима 19.566 у последња 24 сата.

У јуну су званичници неколико руских региона, укључујући Москву и Московску област, наредили обвезну вакцинацију за запослене у различитим секторима, те увели казне за непоштовање мјера.

У Москви су најављене додатне мјере, укључујући ограничења за посјете ресторанима, забавним и спортским објектима.

У јулу је у главном граду Русије уведено више мјера како би се зауставио пораст броја обољелих, укључујући обавезну изолацију и ПЦР тестове за особе које пате од респираторних инфекција.

Званичници припремају резервне опције за пацијенте с ковид-19 како би спријечили кризу у здравственом систему, а закључавање се сматра крајњом опцијом и биће уведено само ако друге мјере не буду успјешне.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 13:47