Školske klupe, Ilustracija / - UNSPLASH
14/06/2023 u 13:52 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Unicef i Unesko: U školama nema mjesta bilo kakvom nasilju

Škole bi morale biti mjesta nade, optimizma, mjesta gdje se pripremamo da kreiramo bolji svijet, ističu iz ove dvije organizacije UN

Škole ne smiju biti mjesta u kojima se dešava bilo kakav oblik nasilja, poručili su iz Unicefa i Uneska nakon današnje pucnjave u osnovnoj školi u Lukavcu.

"Škole bi morale biti mjesta nade, optimizma, mjesta gdje se pripremamo da kreiramo bolji svijet", ističu iz ove dvije organizacije UN.

Unicef i Unesko apelovali su na medije i članove zajednica, posebno onlajn zajednica, da se uzdrže od spekulacija o motivima, postavljanja i dijeljenju slika ili videa ovog incidenta i učesnika u incidentu, budući da bi sve to moglo ostaviti negativne posljedice na djecu i njihove porodice.

Vlastima u BiH Unicef i Unesko ponudili su pomoć kako bi se omogućilo da škole budu mjesta u kojima su djeca bezbjedna i imaju podršku.

Bosna i Hercegovina: Učenik iz pištolja upucao radnika škole u Lukavcu

Izražavajući duboku uznemirenost zbog pucnjave u školi u Lukavcu, iz Unicefa i Uneska navode da su njihove misli sa porodicama i prijateljima povrijeđenih u ovom napadu, kao i onima koji su doživjeli traumu prouzrokovanu ovim incidentom.

Osumnjičeni koji još nema 14 godina ranio je jutros iz vatrenog oružja nastavnika u školi u Lukavcu. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 10:38