/ - EPA
15/09/2023 u 22:16 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Bajden neće pomilovati Hantera: Ignorisao pitanja o sinu, pa napustio salu za medije

Predsjednikov sin se sada suočava sa maksimalno 25 godina zatvora, ali njegov advokat je insistirao da će slučaj biti odbačen prije nego što Hanteru bude suđeno

Džo Bajden neće pomilovati svog sina Hantera, insistirala je Bijela kuća u petak nakon što je predsjednik ignorisao pitanje o tome, a zatim izašao iz sale za medije i zatvorio vrata za sobom.

Sekretarica za štampu Bijele kuće Karin Žan Pjer kasnije je pojasnila da predsjednik neće povući takav potez – ponavljajući odgovor koji je dala u julu kada su je pitali o tome.

Hunter Bajden suočava se s tri savezne optužbe i 25 godina zatvora zbog optužbi vezanih za kupovinu oružja.

Predsjednik je, nakon što je u Bijeloj kući dao primjedbe na štrajk proizvođača automobila, izašao iz Ruzveltove sobe dok su novinari postavljali pitanje da li bi iskoristio svoja predsjednička ovlašćenja da pomogne svom sinu i pomiluje ga.

Hanterov advokat rekao je za ABC da se Ministarstvo pravde povinovalo političkom pritisku republikanaca u Kongresu kada je optužilo mlađeg Bajdena za tri kaznena djela zbog laži o svojoj ovisnosti o kreku kada je kupio oružje 2018. godine.

Predsjednikov sin se sada suočava sa maksimalno 25 godina zatvora, ali njegov advokat je insistirao da će slučaj biti odbačen prije nego što Hanteru bude suđeno.

Inače, u optužbama, dvije tačke optužuju Hantera Bajdena da je ispunio obrazac u kojem je naznačio da nije koristio ilegalne droge kada je kupio revolver u oktobru 2018. Treća tačka navodi da je posjedovao vatreno oružje dok je koristio narkotik.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 04:13