/ - SHUTTERSTOCK
17/04/2023 u 09:38 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Bivši indijski političar i njegov brat ubijeni uživo na televiziji

Muškarci su se brzo predali policiji nakon pucnjave, a najmanje jedan od njih je skandirao "Jai Shri Ram" ili "Živio Gospodine Ram", slogan koji je postao borbeni povik hinduističkih nacionalista u njihovoj kampanji protiv muslimana

Bivši indijski političar Atik Ahmad osuđen za otmicu i suočen s optužbama za ubistvo i napad ubijen je zajedno sa svojim bratom Ašrafom u dramatičnom napadu koji je uhvaćen uživo na televiziji u sjevernoj Indiji, rekli su zvaničnici.

Ahmad i njegov brat Ašraf bili su pod policijskom pratnjom na putu na ljekarski pregled u bolnici u subotu naveče kada su trojica muškaraca koji su se predstavljali kao novinari napali dvojicu braće iz neposredne blizine u gradu Prajagraj u državi Utar Pradeš.

Muškarci su se brzo predali policiji nakon pucnjave, a najmanje jedan od njih je skandirao "Jai Shri Ram" ili "Živio Gospodine Ram", slogan koji je postao borbeni povik hinduističkih nacionalista u njihovoj kampanji protiv muslimana.

Utar Pradešom upravlja indijska vladajuća hinduistička nacionalistička stranka Bartija Džanata od 2017. godine.

Od tada je više od 180 osoba protiv kojih je pokrenuta kaznena prijava u najmnogoljudnijoj indijskoj saveznoj državi ubijeno u takozvanim "policijskim obračunima" za koje grupe za ljudska prava kažu da su često ubistva izvan suda.

Nakon subotnje pucnjave, vlasti su uvele zabranu okupljanja više od četiri osobe u cijeloj državi i takođe su prekinule pristup internetu na mobilnim telefonima u gradu Prajagraj.

Vlada je takođe naredila pravosudnu istragu koju vodi penzionisani sudija.

Policajac Ramit Šarma rekao je da su trojica napadača došla na motociklima predstavljajući se kao novinari, prenosi "9news".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 17:53