Експлозија у Леверкузену / - Твитер
27/07/2021 u 14:59 h
Mili PrelevićMili Prelević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ФОТО - ВИДЕО) Једна особа погинула, неколико повријеђених у експлозији у Леверкузену

Грађани су сиренама и путем мобилне апликације Њемачке цивилне заштите упозорени на "екстремну опасност", а полиција је затражила од становника у областима блиским експлозији да остану у својим домовима и да затворе врата и прозоре

Једна особа је страдала, а њих пет су нестале након експлозије која је потресла индустријски парк у Леверкузену, граду у западној Њемачкој. Густ дим је видљив километрима далеко. Полиција издала упозорење становницима да не отварају врата и прозоре и не излазе из куће.

Пожар у "Хемпарку", у којем су између осталог смјештене хемијске компаније "Бајер" и "Ланксес", угашен је након експлозије која се догодила у 9.40 сати по локалном времену, саопштила је компанија "Курента", оператер тог хемијског парка.

Неколико радника је повријеђено, од којих двоје тешко, а пет особа је нестало, саопштила је "Курента", додајући да још увијек није јасно шта је проузроковало експлозију и каснији пожар.

Службе хитне помоћи спасиле су 12 лакше повријеђених и још четворо људи са тежим тјелесним повредама, саопштиле су власти Леверкузена.

На друштвеним мрежама се могу видети снимци густог дима који се уздиже изнад индустријског парка.

Грађани су сиренама и путем мобилне апликације Њемачке цивилне заштите упозорени на "екстремну опасност", а полиција је затражила од становника у областима блиским експлозији да остану у својим домовима и да затворе врата и прозоре.

"Затворите врата и прозоре, уђите у зграде, позовите 112 само ако имате информације о догађајима".

Речено је и да би требало да искључе климатизационе системе, док се врше мјерења загађености ваздуха због могућег токсичног гаса.

Неколико оближњих ауто-путева је затворено, саопштила је полиција на Твитеру и позвала  возаче да иду обилазним путевима како би избјегли то подручје.

Више од 30 компанија послује на локацији "Хемпарка" у Леверкузену.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 15:25