Akcija u Španiji / - X/PRINTSCREEN/POLICíA NACIONAL
12/12/2023 u 14:49 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Otkriveno 7,5 tona kokaina u smrznutoj tunjevini: Uhapšeno 20 osumnjičenih sa Balkana

Krijumčarska mreža osnovala je kompaniju za uvoz i trgovinu smrznutom robom iz raznih djelova svijeta, te za ulaganje u nekretnine, a koristila je firmu i kao paravan za šverc droge

Španska policija saopštila je da je oduzela 7,5 tona kokaina iz Južne Amerike u sjeverozapadnoj luci u Vigu, skrivenog u smrznutoj tunjevini. Droga je trebalo da bude distribuirana širom Evrope, navodi policija, prenosi RTS pozivajući se na agencije.

U akciji španske policije uhapšeno je i 20 osoba koji pripadaju dvijema organizacijama sa Balkana što je, navodi se u saopštenju, “veliki udarac“ jednoj od najsnažnijih distributivnijih mreža u Evropi.

Policija navodi da je to najveća količina koja je ikad zaplenjena u Galiciji, atlantskom regionu Španije koji su krijumčari decenijama unazad koristili za distribuiranje droge u Evropu.

Krijumčarska mreža osnovala je kompaniju za uvoz i trgovinu smrznutom robom iz raznih djelova svijeta, te za ulaganje u nekretnine, a koristila je firmu i kao paravan za šverc droge.

Španska policija je tokom višemjesečnog nadzora kompanije utvrdila da firma prikriva umiješanost u krijumčarenje droge slanjem velikog broja kontejnera sa oznakama raznih kompanija iz cijelog svijeta u druge luke na Pirinejskom poluostrvu.

Policija je oduezla i 3,5 tona kokaina skrivenog u transportnim kontejnerima u luci u Valensiji.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 18:08