/ foto BANKAR.ME
15/08/2022 u 09:20 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Zarada rudara bitkoina ponovo raste

Međutim, rudari koji su "preživjeli" dan s najnižim prihodom od rudarenja u godini, 13. juna, svjedočili su povećanju prihoda od rudarenja od 68,63 odsto unutar mjesec

Industrija rudarenja bitcoina pretrpjela je ogromne finansijske turbulencije tokom ove godine, jer je dugotrajno medvjeđe tržište direktno uticalo na njihovu zaradu iskazanu u dolarima.

Međutim, rudari koji su "preživjeli" dan s najnižim prihodom od rudarenja u godini, 13. juna, svjedočili su povećanju prihoda od rudarenja od 68,63 odsto unutar mjesec, prenosi SEEbiz.

Tokom godine, prihod od rudarenja bitcoina pao je zbog mnoštva faktora usresrijeđenih na raspoloženje ulagača — podstaknutih napetostima proizašlim iz padova tržišta, kolapsa ekosistema i ulaganja koja donose gubitke. Bitcoin ekosistem se oporavio prema brojnim determinantama, uključujući prihod rudara u dolara, poteškoće na mreži i stopu raspršivanja.

Podaci s portala blockchain.com potvrđuju da su prihodi od rudarenja BTC-a skočili gotovo 69 odsto u jednom mjesecu — sa 13,928 miliona dolara 13. jula na 23,488 miliona dolara u petak.

Značajno povećanje prihoda od rudarenja uvjerava da je rudarenje bitcoina održiv posao uprkos visokim operativnim troškovima. Osim toga, niže cijene opreme za rudarenje (GPU) omogućile su rudarima BTC-a da prošire svoju postojeću infrastrukturu dok nastoje rudariti posljednja dva miliona BTC-a.

Uz prihode od rudarenja, stopa raspršivanja bitcoina porasla je preko deset odsto tokom prošlog mjeseca, povećavajući otpornost mreže na napade dvostrukog trošenja. Međutim, kao rezultat toga, poteškoće na mreži — mjera koliko je teško rudariti novi BTC blok — porasle su prvi put od juna.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
26. maj 2024 22:53