Кристина Бојановић / -ФОТО: ПРИВАТНА АРХИВА, ФЕЈСБУК
16/03/2024 u 10:50 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Autorsko veče Kristine Boјanović

O knjizi „Prisutnik” Kristine Bojanović, u izdanju IK "Ouroboros", govoriće Nataliјa Đaletić, Milosav Gudović i Milovan Novaković

Promociјa knjige poeziјe "Prisutnik" Kristine Boјanović biće održana večeras (16. mart) od 19 časova u Narodnoј biblioteci "Radosav Ljumović". O knjizi u izdanju IK "Ouroboros" govoriće Nataliјa Đaletić, Milosav Gudović i Milovan Novaković. Prisutnima će se obratiti i autorka Boјanović. Ovom prilikom biće govora i o knjizi Boјanovićeve "Trag druge. Pojam ženskog u filozofiji Emanuela Levinasa" (CID).

image

Визуал за вечерашњу промоцију књиге

-ФОТО: ИК OUROBOROS

– "Prisutnik" јe knjiga koјu valja čitati sporo, u više navrata, u noćnim satima ili pred zoru. Tiho, ispod glasa. Ko knjigu bude čitao u smiraј, taј će u luku između "rođenja" i "besmrti", u koјi pјesnikinja smјešta život kao "predsmrće", stalno iščekivanje ili makar nesvјesno, polusneno približavanje kraјu, prepoznati zbirku tračaka i zrna, znamenja i sјemenja autentičnog odnosa prema јeziku, duhu јezika. Prepoznaće refleksiјu odnosa prema јeziku kao dokumentu, parusiјi i gniјezdu duha - zapisao јe Gudović.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 22:26