Jelena Božović, poslovna direktorica CSUCG / -ФОТО: ПРИВАТНА АРХИВА
02/12/2022 u 16:15 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Božović: Nisu špekulaciјe, priјete mi

Obratila sam se instancama koje su zadužene da ovakvo ponašanje regulišu, preispitaju i sankcionišu, u nadi da svi zajedno gradimo sasvim drugačije modele komunikacije, saradnje, planiranja i upravljanja. Šokirana sam i uplašena izostankom odgovora - kaže Јelena Božović, poslovna direktorka CSUCG

Poslovna direktorka Centra savremene umјetnosti Crne Gore Јelena Božović, danas se obratila mediјima zbog veoma neprijatne situacije u kojoj se zatekla јer јoј јe, kako tvrdi, "prijećeno medijskim linčom zbog javno iskazanih stavova" o najavljenoj transformaciji institucije na čijem јe čelu, u Muzej savremene umjetnosti.

Saopštenje prenosimo u ciјelosti:

– Oglašavam se povodom informacija koje su izašle u medije, a koje se tiču veoma neprijatne situacije u kojoj sam se zatekla, a o kojoj sam obavijestila predsjednika Vlade Abazovića i Savjet Centra savremene umjetnosti Crne Gore, javne ustanove čija sam poslovna direktorica.

Ovim putem potvrđujem istinost informacija o prijetnjama koje sam dobila od strane ministarke kulture i medija i njene bliske saradnice.

Da ne bi došlo do manipulacija i zloupotrebe, želim da javno iznesem činjenice o pomenutoj situaciji.

Nakon niza zastrašujućih i šokantnih razgovora o kojima detaljnije govorim u dopisu, donijela sam odluku da se pismeno obratim premijeru Abazoviću, kako bi ga izvijestila o ovim kriminogenim radnjama kojima sam bila izložena od strane ministarke u njegovoj Vladi, i njene bliske saradnice. Smatrala sam da ovako alarmantan događaj iziskuje hitnu intervenciju, takođe, smatrala sam da ću upoznajući gospodina Abazovića sa situacijom u kojoj sam se zatekla pokrenuti proces koji će ispitati navedene radnje, i obezbijediti postupak kojim ću biti zaštićena od izlaganja ovako neprijatnim i uznemiravajućim događajima.

Dopis sam poslala 21.11. 2022, zvanično, zavodeći ga u arhivi Centra savremene umjetnostosti, kao i u arhivu Vlade Crne Gore. U nekoliko navrata pokušala sam da se informišem o njegovom prijemu kontaktirajući Kabinet premijera, bez uspjeha. Do današnjjeg datuma nijesam dobila nikakav odgovor.

image

Dopis Jelene Božović od 21.11.2022. kojim se obraća Abazoviću i Savjetu CSUCG

-фото: АРХИВА Ј. БОЖОВИЋ

Na ovaj potez sam se odlučila nakon niza neprijatnih sitituacija, koje su kulminirale kriminogenim radnjama, u kojima mi je prijećeno medijskim linčom zbog javno iskazanih stavova o najavljenoj transformaciji institucije na čijem sam čelu, u Muzej savremene umjetnosti.

Nedopustivo kriminogeno ponašanje, jeftine ucjene i prijetnje, ali i nervoza koja se pokazuje prema sasvim benevolentnim i konstruktivnim primjedbama koje sam zajedno sa mnogim kolegama uputila povodom inicijative koja je u toku, čini mi se ne samo nedopustivom već i opasnom. Stoga sam se obratila instancama koje su zadužene da ovakvo ponašanje regulišu, preispitaju i sankcionišu, u nadi da svi zajedno gradimo sasvim drugačije modele komunikacije, saradnje, planiranja i upravljanja.

Šokirana sam i uplašena izostankom odgovora - navodi Јelena Božović u saopštenju dostavljenom dnevnim novinama "Dan".

Ž.Ј.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. februar 2023 18:49